معلمان وزلزله

ساخت وبلاگ
کشور ایران بر روی کمربند زلزله خیز جهان قرار دارد .کشوری که به طور متوسط در هر سه الی پنج سال یک زلزله ی مخرب و مهیب دارد که هربار ده ها و صدها و بلکه هزاران هم میهن عزیزمان را به کام مرگ می برد و ده ها و صدها میلیارد تومان خسارت مادی می زند و این قصه ی پرغصه همچنان تکرار و تکرار می شود ، بدون آن که تجربه ای بیندوزیم و درسی بگیریم .

در کنار همه ی مصایب و دردهای پدیده ی همیشه تکرارشونده ی زلزله ، آموزگاران مسئولیتی دو چندان دارند . روزهای پراز غم و رنج و درد هم وطنان را می توانیم با بینشی آینده نگر و توسعه گرا به سوی آینده ای امن تر و زیباتر رهنمون سازیم .

در این ایام ، همه ی نگاه ها و وجدان ها برانگیخته شده و هرکس در صدد چاره جویی هست و از نظر نگارنده برای آموزگاران وظیفه ای فوری تر  از این نیست که همکارانی که به کلاس درس می روند دقایقی را به موضوع زلزله ، و پیامدهای آن و راه های کاهش آلام و رنج ایرانیان در آینده اختصاص دهند .درس هایی چون ، الزام و باور هر ایرانی به دانش مدیریت علمی ، قانون گرایی و قانون مندی ، تعهد و مسئولیت پذیری و ایمان به وجدان کاری و شرافت انسانی ، و داشتن نگاه بلندمت و ملی ، بهترین و ارزنده ترین اندوخته از این دردها و زخم ها برای آینده ی فرزندان ایران خواهد بود .

اگر نتوانیم از این شکست ها ، راهی برای درمان دردها بیابیم ، بارها و بارها محکوم به تکرار شکست ها خواهیم بود ، همان که تاکنون تکرار شده و می شود .از این فرصت هایی که وجدان ها بیدار شده و واقعیت نفرت انگیز زلزله بار دیگر رخ نموده است ، تا دل ها سرد نشده و مانند همیشه به لاک فراموشی نرفته است  ، بکوشیم تا گامی جهت آموختن و درس آموزی بهره گیریم .

زلزله ی کرمانشاه و نقش فرهنگیان و معلمان و آموزگاران

ایرانیان زود داغ می کنند و زود سرد می شوند ، باید که این همت و حس مسئولیت ملی در این روزهای تلخ را تداوم بخشیم تا بتوانیم از تکرار تجربیات تلخ بکاهیم و مسیر پر از سنگلاخ توسعه را اندکی هموار سازیم .

راه تداوم این برانگیختگی ملی و همبستگی و مسئولیت انسانی در انتقال درس تجربه به نسل های آینده است و هریک از آموزگاران در این راه وظیفه ای خطیر بر عهده دارند .

ذکر و یادآوری غفلت و بی مسئولیتی و یا سرزنش و شماتت مدیران و صاحبان پست و مقام در گذشته ، هنگامی مثمرثمر خواهد بود که بتوان از چنان تجربه هایی ، درس گرفت و بدون فرافکنی و خودزنی ؛ علم ، قانون ، وجدان ملی و تعهد انسانی را توشه و پیشه ی راه آینده خود سازیم تا فرزندانمان در آرامش و امنیت بیشتر و زندگی شایسته تری به سر برند .

دانش آموزان امروز ما ، باید که این روزها را اندوخته ی موفقیت و پیروزی آینده ی خود سازند ، پس شایسته است که آموزگاران در این روزهای پرالتهاب و لبریز احساس ، از مسئولیت ملی خود غافل نشوند و احساس و شور ملی را در این چند روز محصور نسازند و از فرصت شورملی ، پلی به مدیریت علمی و قانون گرایی و عقلانیت بزنند تا این وجدان های بیدار شده با فروکش کردن احساسات زودگذر به خواب غفلت و نسیان نرود .در پایان به رعایت نکاتی در موقع زلزله بیان می شود

  • اگر ساختمان مسکونی شما با خطر ریزش، روبه رو است، به پناهگاهها یا نقاط امن بروید.
  • از آسانسور، استفاده نکنید و از اشیای بلند، سنگین و ناپایدار فاصله بگیرید.
  • اگر در داخل ساختمان هستید روی زمین بنشینید و به کمک بازوها و دستهای خود، سر و پشت گردن را محافظت کنید، یا اینکه زیر یک میز محکم بنشینید و به پایه آن بچسبید؛ و یا زیر درگاهی یا گوشه های اتاق بایستید.
  • اگر در اتومبیل هستید، آن را در سمت راست خیابان متوقف کنید تا سمت چپ، برای عبور خودروهای امدادی، باز باشد، سپس اتومبیل را خاموش کنید ولی کلید را از جایش بیرون نیاورید. در داخل اتومبیل بمانید و از رادیو برای گرفتن اطلاعات بیشتر کمک بگیرید.
  • در، رو یا زیر پُلها یا گذرگاهها رانندگی نکنید.
  • اگر در فروشگاه، سینما یا ساختمانهای پر ازدحام هستید، از هجوم به سمت درهای خروجی خودداری کنید. فقط سعی کنید از ویترینها، قفسه ها و سایر اشیای سنگین فاصله بگیرید.
  • در صورتی که روی ویلچر هستید به جای امن پناه ببرید.
  • اگر در آزمایشگاهها و مکانهای مشابه هستید تا حد امکان از مواد شیمیایی دور شوید.
  • برای دریافت آخرین اطلاعات و راهنمایی لازم به رادیو گوش دهید.
  • از تلفن، جز در موارد ضروری، استفاده نکنید، خطوط تلفن باید برای تماسهای ضروری آزاد باشد.
  • اگر هنگام وقوع زمین لرزه در حال خارج شدن از ساختمان و یا خارج از آن هستید، اولین کاری که باید انجام
  • دهید این است که سر خود را در مقابل خطر ریزش به کمک اشیایی مانند کیف، کتاب و یا تخته محافظت کنید. در صورت در دسترس نبودن این اشیاء، از پشت دستتان استفاده کنید.
  • اگر در خارج از منزل هستید به نقطه امنی دور از ساختمانها، درختان و سیمهای برق پناه ببرید.
  • مراقب خیابانهای دارای شکستگی، شکافهای زمین، آتش سوزی و ترکیدگی لوله های آب باشید تا هنگام گریز از خانه، صدمه نبینید.
  • فوراً از خیابانها و کوچه های تنگ و باریک خارج شوید.
  • از پُلهای عابر پیاده و پلهای ماشین رو، دور شوید.
  • از دیوارهای سنگ کاری شده، بخاری دیواری و شیشه های بزرگ فاصله بگیرید.
  • تا توقف کامل زلزله، در جای خود بمانید.
  • کپسول آتش نشانی مناسبی در منزل داشته باشید، در مورد نحوه استفاده از آن، آموزش ببینید و حتی الامکان آن را در آشپزخانه قرار دهید.

                 برگرفته از نوشته پور سیلمان با اندکی تغییر(صدای معلم)


فرهنگی ،اجتماعی ،تاریخی ،جغرافیایی...
ما را در سایت فرهنگی ،اجتماعی ،تاریخی ،جغرافیایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : osmani-khafa بازدید : 174 تاريخ : دوشنبه 6 آذر 1396 ساعت: 7:42